Förlovningsringar – hitta er favorit

Funderar ni på att ta nästa steg i er relation? Ett naturligt sådant är att ni väljer att förlova er. En förlovning innebär att man lovar varandra trohet och kärlek och att man gör detta genom att man byter ringar med varandra.

Man kan välja att gå ner på knä och överraska sin partner med att fråga om denne vill förlova sig och ge denne en förlovningsring – eller också så väljer man att ställa frågan, och därefter välja vackra förlovningsringar tillsammans.

Gällande förlovning och förlovningsringar så har väldigt mycket hänt och saker och ting har förändrats under de senaste årtiondena. Förr – fram till 1970 – så var en förlovning något som också innebar att ett giftermål skulle ske.

Välj vackra förlovningsringar som passar er

Förlovningen var, om än informellt, ett löfte om att man skulle äkta sin partner. Numera så handlar det om att man kan välja att göra det – men även att man kan välja att avstå från bröllopet och fortsätta med att vara förlovade. Likväl kan man också välja att gifta sig och aldrig förlova sig.

Gällande ringar så finns det heller ingenting som idag säger något om att förlovningsringar ska se ut på ett visst sätt, vara tillverkade av ett speciellt material eller innehålla si och så många ädelstenar: valet är fritt och ni kan själva välja hur just era förlovningsringar ska se ut. Ni kan även välja hur – och om – ni vill bära era ringar.

Förlovningen ska behandlas med respekt

Reglerna har lättats upp och det är bra, men därmed inte sagt att förlovningen är något att ta lätt på. Man bör fortfarande se det som en stor sak som kräver respekt och där den ska ske av kärlek och inte som ett infall. En förlovning ska fortfarande behandlas med respekt: det ska kännas rätt när man ställer frågan – och det ska kännas rätt när man ger sitt svar.

Tyvärr har det under senare år kommit en mer happy-go-lucky-attityd kring förlovningar och förlovningsringar. Vi anser att det är bra att det finns valmöjligheter, men anser ändå att det ska finnas en viss respekt för traditioner – och respekt för varandra – i denna fråga.