Jag har anlitat en SEO-byrå

Har du någonsin gjort någonting du ångrar? Säkerligen, vem har inte gjort det? Jag själv är långt ifrån oskyldig i detta, men till skillnad från hur många andra har det så förföljer mina misstag mig än idag.

Det hela kanske låter lite mer allvarligt än vad det är. Det är rent professionellt och handlar om ett företag som jag än gång var delägare i. Jag själv står utan skuld i detta – vem gör inte det, tänker ni – med vissa saker kunde, helt enkelt skötts på bättre sätt. Vi lämnar den saken där och vi nöjer oss med att säga att jag inte har någon som helst kontakt med mina tidigare, så kallade, vänner längre. Det var inte bara kunder som blev dragna vid näsan, om man säger så.

Trygg i att jag agerat korrekt och kan gå rak i ryggen så finns det ändå saker som förföljer mig. Söker man på mitt namn på Google så kommer det företag upp – och all den trista historiken kring det. Jag och min egen person är kontaminerade. Vilket är trist då jag, inom min skrå, är både respekterad och välkänd. Det finns, kort sagt, andra saker som borde synas före i samband med att man söker på Google. Detta har gjort att jag anlitat en SEO-byrå.

En SEO byrå tvättar mitt namn

Den SEO-byrå jag anlitat arbetar även med mitt företag, men då med att få oss att ranka högre under speciella sökord. De har gjort ett strålande arbete med den biten. Vårt företag har under loppet av bara något år lyckats klättra in på förstasidan på Google och detta i en extremt konkurrensutsatt bransch dessutom. Det är en riktigt bra tjänst. Dels så ger den effekt direkt: de kunder som ringer oss idag gör det av ett tydligt syfte – de har redan läst på om vad vi erbjuder och det gör att affärerna, till mångt och mycket, redan är i hamn.

Dels så är det billigare. Tidigare la vi enorma summor på marknadsföring i tidningar och i exempelvis TV. Det gav knappt någonting. Genom vårt nya partnerskap med en SEO-byrå så syns vi där kunderna finns och under ord som kunderna de facto söker efter. Den lösningen kan jag verkligen rekommendera!

Nu har jag, som sagt, även på egen hand anlitat samma SEO byrå vid sidan av. Jobbet de ska göra är att få de positiva sakerna som skrivits om mig och mitt värv hamnar före det negativa. Det negativa kommer aldrig att försvinna helt – men det kan drunkna i en större mängd av mer positiva saker. Jag är inte så insatt i hur det fungerar rent tekniskt, men redan nu kan man faktiskt se ett tydligt resultat. Den negativa affären håller på att rasa ner genom indexeringen. Snart är detta obehagliga minne borta och jag kan återigen börja leva normalt och erhålla den respekt från kunder, affärspartners och investerare jag förtjänar. Det ser jag fram emot.