Rusta och matcha i Stockholm – ett program för dig som är arbetslös

Att vara arbetslös är inte något människor drömmer om. Idag finns det bra hjälp att få, som programmet rusta och matcha som finns i Stockholm och andra städer.

Det är inte enkelt att vara arbetslös. Man känner sig lätt utanför. När vänner och familj gör saker så får man stå över. Det blir även en ond cirkel. Ju fler jobb man blir nekad, desto mer tappar man självförtroendet. Ännu värre är de arbetsgivare som inte ens ger ett svar på ens ansökan. Arbetslöshet är tufft och det är inget någon vill hamna i.

I Sverige har vi otroligt bra hjälp även för dem som är arbetslösa. Vi har Arbetsförmedlingen som på olika vis kan hjälpa en med arbetssökandet. De har även program som rusta och matcha, där man verkligen kan få den hjälp man behöver. Många gånger har rusta och matcha lyckats hjälpa människor att få ett jobb.

Gå igenom allt med rusta och matcha

Det är faktiskt många som är arbetslösa bara på grund av ett illa skrivet cv. Att se över cv:t och se vad som kan förbättras är en av de tjänster inom Rusta och matcha som erbjuds. Utöver det tränar man även på att bli intervjuad.

Allt detta gör du tillsammans med din egen personliga coach. Därefter har ni uppföljning. Hur ofta det görs kan variera en hel del. En del har det en gång i veckan, andra har det varannan vecka. Man hittar ett upplägg som passar alla.