Skrota bilen gratis om du bor i Stockholm

När det står klart att ens gamla fordon har gjort sitt, kan det vara bra att veta att man kan skrota bilen gratis i Stockholm hos en pålitlig skrotningsfirma.

De senaste två åren har ni kunnat lappa och laga på er gamla trotjänare, men efter den sista besiktningen står det klart att det kommer kosta mer än det smakar att få bensinhästen i rullning under ett år till. Med andra ord kommer ni nog bli tvungna att låta skrota er bil denna gång, hur tråkigt det än låter.

Men vart ska man vända sig när man ska skrota bilen i Stockholm? Och går det att få något för sin gamla bil eller kostar det bara att skrota den? Några av frågetecknen kommer att redas ut i denna artikel om hur man skrotar sin bil.

Skrota bilen i Stockholm kostar ingenting

Man kan absolut skrota bilen gratis i Stockholm. Och du ska förstås vända dig till en auktoriserad bilskrot. Här är det värt att tydliggöra något som många funderar på när det kommer till att skrota sin bil. Detta är att man tidigare kunde få en liten summa pengar i form av en premie när man skrotade sin bil. Denna premie är dessvärre borttagen sedan 2007, så det är bara i undantagsfall man får något betalt för att skrota sin bil.

De goda nyheterna är dock att det inte kostar något att få sin bil skrotad i dagsläget. Det är också bra att känna till att på bilskroten tar man till vara och återvinner det mesta av det som finns i bilen.