Ska lära mig mer om projektledning

För en gångs skull ser jag fram emot höstens arbete. Jag ska nämligen gå en kurs i projektledning. Jag har avancerat så pass bra på jobbet att jag nu ska få andra arbetsuppgifter och ska bli något av en teamledare. För det behöver jag få mer kunskaper om hur man leder ett pågående projekt och hur man får medarbetare att jobba åt ett och samma håll och håller ihop ett arbete som utförs av flera olika personer så att resultatet blir så bra som möjligt. Det ser jag fram emot och tycker ska bli riktigt intressant. Det blir nog inte bara en kurs, utan flera, om jag har förstått det rätt.

Jag har pluggat klart marknadsföring

Faktum är att jag är riktigt nöjd med mig själv, i höstas pluggade jag klart marknadsföring på distans. Vi fick lära oss kommunikation, försäljningsanalys och hur man tar fram KPI:er (Key Performance Indikator) som gör att man kan mäta resultatet av en affärsprocess och hur framgångsrik den har varit (eller inte varit). Så nu ser jag fram emot att få arbeta med det som jag har pluggat. Dessutom får jag lära mig mer om ledarskap och projekthantering.

En annan viktig sak är kunna arbeta med människor

Förutom kunskap om marknadsföring och ledarskap gäller det att kunna arbeta med människor och det vet jag att jag kan. Det är ju ändå människor som ska utföra det som vi gemensamt kommer fram till är viktigt och väsentligt för företaget och att vi säljer mer. Då är det viktigt att få med sig människor som ska utföra det viktiga arbetet. Det som jag vet är min svaghet är den administrativa delen av arbetet. Så jag kommer att få jobba mer med den delen och första steget till att bli bättre på något är ju att vara medveten om vad man behöver jobba med. Så nu när jag är medveten om min svaghet, så ska jag försöka jobba på det. Få se nu hur det går. 🙂